středa 3. srpna 2016

Posel (stručně)

Markus Zusak: Posel

Tuto knihu jsem přečetla skoro jedním dechem, je prostě dokonalá, ani přesně nevím jak sem všechny své dojmy zformulovat a tak napíšu jen toto. Myslím si, že celá tato kniha je poselstvím pro nás všechny.

Většině lidí tvorba Markuse Zusaka sedí, ale znám i pár, kteří o jeho knihy moc nestojí. Já mám z jeho tvorby vždy dobrý pocit, knihy od tohoto autora se čtou rychle díky hojnému zapojení přímé řeči a krásnému jazyku, kterým jsou psány.

Avšak i já musím konstatovat, že Zusakovo nejlepší dílo je stále Zlodějka knih, ale i to se může změnit, jelikož již nyní můžeme na pultech knihkupců najít jeho novou knihu Když psi pláčou, která navazuje na Roky pod psa a Smečka rváčů.

Zusakovy knihy podle roku vydání v ČR (nejstarší):
Zlodějka knih: http://www.databazeknih.cz/knihy/zlodejka-knih-26831
Posel: http://www.databazeknih.cz/knihy/posel-56459
Roky pod psa: http://www.databazeknih.cz/knihy/roky-pod-psa-206482
Smečka rváčů: http://www.databazeknih.cz/knihy/smecka-rvacu-243110
Když psi pláčou: http://www.databazeknih.cz/knihy/wolfe-brothers-kdyz-psi-placou-300828

2 komentáře:

  1. Posel se mi taky moc líbil, i když ano, Zlodějka bla o chlup lepší :) Ostatní autorovy knihy jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě četla ty Roky pod psa, ale jelikož jsem již znala Zlodějku knih a Posla, tak jsem byla trochu zklamaná. Podle hodnocení na Databázi knih jsou Roky pod psa nejhorší, tak už se můžu těšit jen na něco lepšího:-).

      Vymazat