čtvrtek 1. září 2016

Shrnutí měsíce

Srpen je za námi a já tu shrnutí za tento měsíc.
Podařilo se mi přečíst pět knih a to je celkem 1424 stran.  A kolik jste toho přečetli vy?

Jako první jsem přečetla knihu Chlapec, který rozdával sny.
Této knize bych dala 5* z 5.
Žánr: Historický román.
Počet stran : 512.
Nakladatelství: Knižní klub.
Recenze zde.
Anotace:
New York, 1909. Zaoceánským parníkem spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa dorazí mladá žena se svým malým synkem. Pocházejí z Itálie, z oblasti, kde panují téměř středověké poměry, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí trhliny, neboť ve zbídačelém italském ghettu v newyorské čtvrti Lower East Side, kde najdou útočiště, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich kriminální poskokové. Stát se mužem znamená pro Christmase čelit realitě. Pokud chcete přežít, nesmíte měnit pravidla. Ledaže máte charisma a neuvěřitelný dar fantazie.

Další knihou, kterou jsem si připsala na seznam přečtených knih je Bílý tesák.

Této knize bych dala 4* z 5.
Žánr: Dobrodružné.
Počet stran : 248.
Nakladatelství: Omega.
Recenze zde.
Anotace:
Ve vyprávění o osudech samotářského míšence psa a vlka vyjádřil autor své nejcennější myšlenky – víru v sílu života, přesvědčení o tom, že štěstí je neoddělitelné od věrnosti, s jakou dokážeme sloužit dobrým cílům.

Poté jsem si přečetla  knihu Anna a Vlaštovčí muž.
Této knize bych dala 5* z 5.
Žánr: Román.
Počet stran : 208.
Nakladatelství: Paseka.
Recenze zde.
Anotace:
Píše se rok 1939. Sedmiletá Anna, dcera profesora krakovské univerzity, se poté, co otce zatkne gestapo, náhle ocitá na světě sama. Pak se ale setká s tajemným mužem, který rozumí vlaštovčí řeči a dokáže si poradit s nepřátelskými vojáky i s celou řadou dalších problémů. Tak začíná velké dobrodružství, ve kterém mezi Annou a jejím záhadným ochráncem vznikne těsné pouto, zatímco společně putují válkou rozvrácenou zemí a vzájemně si dodávají sílu. Nebezpečí však číhá na každém kroku - a jak se má Anna přesvědčit, i tam, kde ho člověk nejméně čeká.

Mé další čtení bylo spíše oddechové a byla to kniha Blízká setkání.
Této knize bych dala 5* z 5.
Žánr: Naučná literatura.
Počet stran : 248.
Nakladatelství: Jota.
Recenze zde.
Anotace:
Příběhy fotografií a fotografie příběhů.
Blízká setkání nejsou jen exkluzivní obrazovou publikací plnou nádherných fotografií, za kterou jejich autor obdržel řadu mezinárodních ocenění, ale i pestrou mozaikou dobrodružných příběhů plných lásky k přírodě a jejím obyvatelům.
Na jejích stránkách si zatančíte s vlky na zamrzlém jezeře, budete únavou usínat na chatrné plošině v korunách amazonské džungle, ležet pod čtyři sta kilovým grizzlym, hledat skřítky v temnotách filipínských pralesů nebo jen tiše naslouchat volání africké noci.

Kniha je oknem do nejkrásnějších koutů divoké přírody i do srdce muže, který s fotoaparátem v ruce mistrovsky zaznamenává její jedinečnost.

Jako další jsem přečetla Zázraky z nebe.
Této knize bych dala 4* z 5.
Žánr: Esoterika.
Počet stran : 208.
Nakladatelství: Noxi.
Recenze zde.
Anotace:
Dojemný, skutečný příběh devítileté nemocné Annabel z Texasu poutavě líčí její nebezpečnou nehodu, cestu do nebe a záhadné zmizení příznaků vážné chronické choroby.
Annabel Beamová kvůli vzácné a nevyléčitelné poruše trávicího traktu, která jí od pěti let bránila vést život normálního zdravého dítěte, strávila většinu dětství po nemocnicích a ordinacích specializovaných lékařů. Jednoho zimního dne, když jí bylo natolik dobře, že si mohla hrát venku se svými sestrami, spadla z výšky deseti metrů do starého dutého stromu. Pád mohl skončit smrtí nebo ochrnutím, ona však nepochopitelně vyvázla bez jediného škrábnutí, a navíc se navzdory všem vědeckým prognózám z chronické choroby vyléčila…
Tato knížka změní váš pohled na svět kolem nás, posílí vaši víru v Boha a život po životě.

Co jste přečetli vy za uplynulí měsíc? Znáte nějakou z těchto knih? A jaký na ně máte názor?

Žádné komentáře:

Okomentovat