čtvrtek 29. prosince 2016

Chvástačka

Musím se vám pochlubit, co jsem si koupila, jelikož z toho mám obrovskou radost. :-)

Před Vánoci jsem byla na poslední chvíli dokupovat dárky na Dyzajn marketu. Měli tam spoustu krásných věcí, pro mě jako knihomola byly nejvíce přitažlivé všelijaké sešity, zápisníky a ostatní doplňky co mají blízko ke knihám. Jsem obyčejný člověk a ono prostě nešlo odolat a nic si nekoupit, proto jsem si nakonec odnášela dvě věci určené jen pro mě.

Jako první mi do oka padl dokonalý (alespoň podle mě) obal na knihu od Madmax.cz. Není na všechny velikosti knih, avšak takřka všechny velikosti knih skvěle ochrání, jelikož je to taková ta střední velikost do které knihu přinejhorším jen tak vložíte.
Další výhodou je vypolstrování obalu,které nejen napomáhá chránit knihu, ale při slabších chvilkách může obal posloužit jako polštář. :-) No jen se na něj koukněte sami...

Jako další se mi podařilo ulovit krásnou záložku, kterou jistě mnoho z vás již někdy na internetu vidělo, protože je od Bookmarklovers. Pro ty, kteří ještě Bookmarklovers neznají jsou to papírové záložky s obrázky z klasických děl např. Mobi Dick (právě toho jsem si zvolila já), Dracula, Mauglí, Chrám Matky Boží v Paříži a další. Jsem si jistá, že to není má poslední záložka od nich. :-)

Nyní se dostáváme k tomu co jsem si koupila včera. Byla jsem tak odvážná, že jsem prohlásila "když si koupím tuhle knihu, tak si dva měsíce žádnou jinou nekoupím" (knihu uvidíte zachvilku). Ptáte se proč jsem učinila takové náhlé a hrozné rozhodnutí? Nebojte není to tím, že bych se snad rozhodla přestat s knihami. Rozhodla jsem tak jelikož tato kniha byla docela finančně náročná, ale věřte mi mně za to stála. Jen sami posuďte, jestli by se vám také zamlouvala...

Je to umělecká kniha od profesionálního fotografa Davida Yarrowa, která nese název Wild Encounters (Divoká setkání). Myslím, že tento titul získal ocenění nejlepší umělecká kniha roku 2016  od Amazonu.
Tak mi držte palce ať to ty dva, měsíce vydržím, protože to bude boj.

No jak to tak bývá člověk hned svůj slib poruší, aby si ho mohl znovu slíbit a to se stalo i mně. Bylo to tak nečekané, prostě jsem se v knihkupectví zatoulala do poezie. Obvykle touto sekcí jen projdu (na poezii moc nejsem), tentokrát jsem se ale zastavila i u ní, asi jsem se prostě chtěla rozloučit s těmi všemi knihami, než uplyne můj slib a já zas budu moci provětrat peněženku (když vím, že si nic nesmím koupit, radši knihkupectví míjím obloukem).
Co jsem si tedy z poezie odnesla domů? Je to maličkatá kniha od Tima Burtona, jenž nese název Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy. Jsem milovníkem Tima Burtona a tato posedlost jeho díly se ve mně probouzí vždy o Vánocích, kdy dávají jeden z mých oblíbených filmů Ukradené Vánoce.
Mám hrozně ráda ten Burtonovský humor a ač jeho postavičky vypadají pesimisticky, vždy mě dokáží pobavit. A tato kniha je plná takových malinkatých postaviček.



4 komentáře:

  1. Moc pěkný úlovky! Krásně k sobě ladí. :) Díky tobě jsem si zase o něco rozšířila obzory. Fotografie Davida jsou opravdu působivé, na záložky a obaly se musím podívat a vlastně jsi mi i připomněla, že jsem si od Tima chtěla nějaké jeho knižní dílo také pořídit. Moje peněženka zase zapláče. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) jsem ráda, že jsem někomu mohla rozšířit obzory:-)

      Vymazat
  2. ten obal na knihu je naprosto dokonalej! hledala jsem ho,ale bohužel ho už nikde nemají :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkuste napsat na stránky té paní, myslím že vám ho určitě vyrobí ;-)

      Vymazat