pondělí 29. srpna 2016

Unboxing 5

Dnes se mi do rukou dostal balíček, který mi už nějakou tu dobu ležel na poště, ale stále nebyl čas ho vyzvednout. Takže si jistě dokážete představit, jak hrozně jsem se na něj těšila.

Byla to velká papírová obálka od Noxi. Podle hmatu jsem poznala, že se v ní nachází jedna kniha a jaká to byla ...
...
Ještě chvilka napětí, přecejen i já jsem dlouho čekala, než jsem odhalila obsah oné záhadné obálky.
Jak jste si jistě již přečetli, v obálce byla kniha Chraň nás od zlého. Mnozí z vás jistě již viděli film z roku 2014. Já osobně jsem ho viděla až nyní a musím říct, že mě mile překvapil, takže pokud jste ho neviděli a máte rádi kriminálky či horory, tak vám doporučuji jeho zhlédnutí.

Anotace:
Ralph Sarchie pracuje jako policista  v  46. newyorském okrsku v jižním Bronxu. Kromě toho se ale zabývá i  tajemnem, jak tomu sám říká. Vyšetřuje případy démonické posedlosti a asistuje při exorcismu, při vymítání nejhoršího – a nejnebezpečnějšího – nepřítele lidstva.
V této knize zobrazuje  neuvěřitelné skutečné zločiny a případy nelidského zla, které nebyly nikdy vyřešeny, objasněny ani pochopeny. Vyškolen v rituálech exorcismu a jako očitý svědek mnoha případů démonické posedlosti líčí své zkušenosti s dosud nevysvětlitelnými jevy, které na stíny přicházející z temnot vrhají nové světlo.
Seznamuje čtenáře s hierarchií pekla na zemi a odkrývá odporné rituály kněze Pala Mayombeho. Vypráví strašidelné historky ze života: příběh mladé dívky, jejíž nevinnost je pošpiněna inkubem; o domě napadeném zlomyslným duchem nevěsty zavražděné v 19. století; o smrtelném hříchu; o zloději duší; o bloudění ztracených duší; o nešťastném muži, který se měnil ve vlkodlaka;  popisuje temné stránky soužití se sousedy věnujícími se satanismu a jiné.
Všechna tato odhalení jsou znepokojujícím spojením mezi „tradičním“ zločinem a mrazivými hrůzami nadpřirozeného světa.

Kniha je k zakoupení zde.

Za knihu moc děkuji 

Určiě vyjádřete své názory jak na film, tak na knihu pomocí komentářů. :-)

2 komentáře:

  1. Me tedy film moc nenadchl,ale knihu bych si klidne precetla :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha by mohla být lepší v tom, že je tam více případů.
      Když jsem si knihu prolistovala, tak jsem si všimla, že na konci jsou modlitby, což mi přijde jako dobrý nápad.

      Vymazat